Balea voetendeo versus Kruidvat voetendeo!

kruidvat voetendeo, balea voetendeo

Voetendeo, het kan een grote uitkomst bieden als je last hebt van zweet voeten of snel geïrriteerde voeten door warmte. Ik testte 2 soorten voetendeo uit, namelijk van het merk Balea en van het eigen merk van Kruidvat. Welke is de favoriet en helpt echt heel goed?

Tot een jaar of 3 geleden had ik er nog nooit van gehoord. Tot ik op zoek ging naar iets dat zou helpen bij werkschoenen. Ik had zoveel last van geïrriteerde voeten door het dragen van die werkschoenen dat ik er helemaal gek van werd. Er moest iets zijn waardoor ik minder last zou hebben en toen ik bij de DM drogist door de winkel liep zag ik ineens een voetendeo liggen. Toen ik daarna ging opletten zag ik ook een voetendeo bij de Kruidvat liggen die onder de budget producten valt. Tijd om deze beide uit te gaan proberen en mijn voorkeur uit te spreken.

Balea versus Kruidvat

Balea kende ik natuurlijk al iets langer en gebruikte ik ook al een hele tijd. Het was dan ook lastig voor een ander product om daar overheen te gaan. Maar stel dat die van Kruidvat wel heel erg fijn is en misschien zelfs beter werkt als die van Balea.
Over de Balea voetendeo
balea voetendeo, balea fuss deo
De Balea voeten deo geeft een 24 uur deo bescherming/werking. De voetendeo moet je op droge voeten aanbrengen en voornamelijk bij de tenen. Spuit ongeveer van 15 cm afstand de spray op de voet en laat het even intrekken.
De Balea voeten deo (fuss deo) kost voor 200 ml €1,45 en is te koop bij alle DM drogist filialen in Duitsland.
Over de Kruidvat voetendeo
kruidvat voetendeo
De kruitdvat voetendeo geeft je voeten een opfrisbeurt. De spray waar menthol in verwerkt is vermindert transpiratie en geeft verkoeling. Dat merk je ook gelijk bij het opspuiten want het is ontzettend koud. Daarnaast helpt de spray een vervelende geur tegen te gaan en helpt het te voorkomen dat de huid uitdroogt. De spray spuit je tussen de tenen en onder de voet en het liefst gebruik je het dagelijks voor optimaal resultaat.
De Kruidvat voetspray / voetendeo kost voor 200 ml €2,99.

Mijn ervaring en mening

kruidvat voetendeo, balea voetendeo
Voor de test heb ik mezelf voorgenomen om op mijn linkervoet de Balea voetendeo te gebruiken en op mijn rechtervoet de Kruidvat voetendeo. Op die manier kan ik goed vergelijken wat welke deo doet en hoe het werkt. Ik spoot na elkaar de deo’s op de voeten en deed die in de ochtend voordat de schoenen aan gingen. Tijdens de hele dag spoot ik niet meer bij omdat ik dan wel goed om uitproberen hoelang de deo’s werken en welke misschien langer werkt dan de ander.
Wat mij op viel is dat de Balea voetendeo veel langer werkt dan die van Kruidvat. Die zou je eigenlijk vaker op een dag moeten spuiten voor goed resultaat. Ben je dus op zoek naar een spray waarbij je een hele dag werking hebt en niet meerdere keren hoef te spuiten, dan zou ik zeker mijn voorkeur uitspreken voor de Balea fuss deo. Daarbij is de Balea variant ook een stuk goedkoper dan die van Kruidvat en dus echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de DM drogist.

Heb jij wel eens last van zweet voeten of geïrriteerde voeten door warmte? En wat doe jij er dan tegen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Balea voetendeo versus Kruidvat voetendeo!

  1. Ik heb niet vaak last van zweetvoeten, alleen als ik panty´s draag. Dan gebruik ik de voetendeo van de Hema. Die vind ik persoonlijk erg fijn. =D

Comments are closed.