Badkamer verbouwing: dit kost onze nieuwe badkamer!

kosten nieuwe badkamer

Het is bijna zover, over een paar weekjes gaan ze eindelijk beginnen aan de badkamer verbouwing. Heel leuk en spannend, maar wat een werk en wat een rommel staat ons te wachten! Hoe gaat onze nieuwe badkamer eruitzien en wat zijn we allemaal van plan?

Nog een paar weekjes wachten en dan is het eindelijk zover. Dan beginnen ze met het opknappen van de badkamer en de wc beneden. Spannend, want hiervoor hebben we een aantal weken geleden de tegels mogen uitzoeken. Hoe het wordt, dat is nog even afwachten maar tot die tijd kunnen we alvast plannen maken voor onze badkamer verbouwing!

Hoe onze nieuwe badkamer eruit gaat zien?

Omdat de woningbouw besloot om de badkamers en wc’s aan te pakken komt er ineens een flinke verbouwing op ons pad. De huidige badkamer en toilet beneden zijn voorzien van 3 lagen tegels die er allemaal af moeten. Een flinke partij slopen, herrie en viezigheid! Maar daarvoor in de plaats krijgen we straks wel een hele mooie badkamer en toilet terug, althans dat is de bedoeling!

Voor onze toilet beneden hebben we gekozen uit donkergrijze (antraciet) kleurige tegels op de vloer en witte tegels aan de wanden. We konden ook nog kiezen uit bruin, maar persoonlijk vonden wij antraciet veel mooier staan. Deze antraciet kleur wordt ook doorgetrokken naar de badkamer boven waar de wanden ook witte tegels krijgen met 1 grijze tegelwand. Zelf ben ik heel erg benieuwd hoe dit eruit komt te zien, want we hebben nu alles wit en blauw! Nog even geduld dus.kosten nieuwe badkamer

De kosten van een nieuwe badkamer?

Nu hebben we het geluk dat onze tegels, wc en wasbak door de woningbouw vervangen worden. Maar naast deze elementen bestaat een badkamer natuurlijk nog uit verlichting, wastafel of ander meubel, wc accessoires en douche accessoires. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen want het is allemaal best wel prijzig. Bij onze zoektocht naar een andere badkamer meubel zagen we al gauw bedragen tussen de €500 en €2500. Iets wat eigenlijk veel te duur is voor een huurwoning, vind ik persoonlijk. Zeker als je een kant en klare badkamer geleverd wilt hebben is het handig om te kijken of je dit kunt bekostigen. Misschien moet je hiervoor wel een  lening aanvragen. Let hierbij vooral op dat je kijkt naar de rente die je moet betalen. Er zit namelijk flink verschil tussen de rentetarieven die verschillende banken bieden. Vooraf rentetarieven vergelijken is dus slim. Ben je niet van het lenen en wil je iets betaalbaars maar wel iets nieuws? Dat kan ik mij voorstellen, want dat doe ik persoonlijk ook. Wij gaan onze huidige badkamer meubel daarom zelf opknappen omdat hij verder nog goed is.
badkamer verbouwing

Wat doen we met het badkamer meubel na de verbouwing?

Het huidige badkamer meubel is een prima meubel die er nog redelijk goed uit ziet. Waar we alleen tegen aan lopen is de ruimte. We hebben eigenlijk te weinig ruimte in deze kast om al onze badkamer spulletjes op te bergen. Als de badkamer dan toch verbouwd wordt, dan ook gelijk maar een oplossing bedenken voor de badkamer meubel en de beperkte ruimte die we in de ruimte hebben.

Onze badkamer is op zich niet eens zo klein, waar we wel tegenaan lopen is dat de wastafel dicht bij de deur zit en daardoor de meubel te dicht bij de deur zit. Ook moeten we rekening houden met het raam en kunnen daardoor geen hoge kast dicht bij het raam plaatsen (anders kan die niet meer open). Naast het toilet en de douche is een kleine ruimte van zo’n 60 cm over waar we eventueel een kastje kunnen plaatsen. Wat het huidige meubel betreft is het opknappen een optie, door de voorpanelen van de kastjes te vervangen door een steigerplank met andere handgrepen, creëer je een hele andere look. Maar voor we daaraan kunnen beginnen, moeten ze eerst de tegels eraf halen die er nu op zitten en opnieuw gaan tegelen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ze beginnen met de badkamer verbouwen en we het huidige meubel kunnen gaan pakken!

Heb jij de badkamer verbouwd, zo ja hoe heb jij dat aangepakt?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.