Babi Ketjap – Als volledig gerecht of bijgerecht

Babi Ketjap

Bijgerecht bij de nasi of bami, of het volledige recept maken. Het kan allemaal! Ik koos het te maken als bijgerecht bij de nasi en bami, en het beviel erg goed. Daarom deel ik graag dit recept met jou, want lekkere recepten moeten gedeeld worden. Kende jij dit al?

Voor dit recept heb je niet veel nodig, en je kunt toevoegen wat je zelf lekker vind. Voor dit artikel heb ik enkel varkenslapjes gebruikt, en wat olie voor de marinade. En misschien nog wat druppels water voor de saus, maar verder heb ik niks gebruikt. Wat ik zelf wel echt een aanrader vind is om het vlees eerst goed te bakken. Liefst een beetje knapperig, want dat is echt het lekkerste! Hieronder zal ik wat tips geven hoe je het knapperig kunt krijgen.

Babi Ketjap

Babi Ketjap
Iedereen kent denk ik we de babi pangang van de chinees. Dit is bijna hetzelfde alleen dan met een andere saus. Namelijk ketjap. Om een mooi knapperig korstje te krijgen op het vlees is het belangrijk dat de pan waarin je bakt goed heet is. Knapperig betekend niet aangebrand! Wat je eventueel ook kunt doen, is eerst het vlees gaar braden, en vervolgens in de frituurpan even te bakken. Dit hoeft maar heel even, want het is niet de bedoeling dat het aanbrand, of te donker wordt.
Babi Ketjap

Voor het maken van Babi Ketjap hef je enkel de gebruiksaanwijzing / bereidingswijze te volgen op de verpakking van Conimex. Dit recept kan ook gegeten worden in combinatie met rijst en wat paprika, zoals op de verpakking staat. Kies gewoon wat jij het lekkerste vind. Persoonlijk vind ik de zoet zure saus lekkerder, maar dat is echt mijn mening.

Heb jij dit al wel eens gehad?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Babi Ketjap – Als volledig gerecht of bijgerecht

Comments are closed.