Baas worden over je financiën!

fulltime ondernemer,

Of je nu een ondernemer bent en zelf je financiën moet regelen, of je werkt voor een baas en krijgt elke maand netjes je salaris. Er komt een moment dat je meer wilt doen met je geld dan alleen de standaard afschriften, boodschappen en noodzakelijke uitgaven. Sparen, leuke dingen doen of beleggen. Baas worden over je financiën, dat wil iedereen!

Een tijdje terug, ik geloof een maand of 2 geleden, vroeg ik mezelf af wat ik fout deed met de financiën van mijn bedrijf. Waarom heb ik een prachtige omzet, maar blijft de echte winst uit. Op dat moment zag ik een berichtje op Facebook voorbij zag komen van iemand die in een soort gelijke situatie zat. Dé tip die ik daar las, veranderde mijn financiën meteen!

Hoe ga je met je financiën om?

Als je voor jezelf begint is er niemand die je alle kneepjes van het vak cadeau doet. Sterker nog, voor echte tips en tricks moet je heel hard zoeken. Maar als je eenmaal weet hoe de grote bedrijven het doen, dan gaat er pas echt iets veranderen! Toen ik met mijn bedrijf begon had ik natuurlijk wel de hoop dat ik mezelf uiteindelijk een goed salaris zou kunnen uitbetalen. Want dat is toch je doel als je voor jezelf begint! Maar ergens leek dat ook extreem ver weg. Ik deed maar wat, dat is de beste omschrijving van de eerste maanden als ondernemer. Tot een paar maanden geleden.

Een paar maanden geleden vroeg ik mezelf af wat ik fout deed. Hoe kon het dat ik zoveel omzet draaide, maar er geen geld over bleef op de bankrekening. Toen ik hoorde van de Profit first methode veranderde mijn leven als ondernemer. Niet langer ging al het geld uit naar nieuwe investeringen, maar ik ging mezelf op de eerste plaats zetten. Letterlijk eerst je winst pakken!
shopkorting

Sparen, leuke dingen doen of beleggen


Of je nu elke maand netjes je salaris krijgt gestort van de baas, of je geeft jezelf salaris omdat je ondernemer bent, dat maakt niet uit. Er komt een moment dat je meer wilt doen met je geld dan de noodzakelijke uitgaven. Je wilt sparen, beleggen, of wellicht wil je een bitcoin meester worden.
Je wilt sparen voor een eigen huis, beleggen omdat de rente op je spaarrekening je niets meer oplevert of je gaat investeren in bitcoins. Dat kan bij Bitonic, dat is het eerste Nederlandse bitcoin wisselkantoor.

Heb je niets met beleggen of bitcoins, dat kan! Kies er dan toch voor om meer met je geld te doen dan alleen maar de noodzakelijke uitgaven. Zorg ervoor dat je straks iets leuks kunt gaan doen met je verdiende geld. Maak voor jezelf (prive) ook gebruik van de Profit first methode, dit doe je door een lijstje te maken met potjes die jij belangrijk vindt. Je kunt denken aan een potje voor de vakantie of een potje voor je droomhuis. Wil je het liever iets kleiner beginnen? Ga dan voor een potje waarbij je geld weg legt voor een dagje weg of dat ene leuke jurkje. Want als je het geld niet bewust weg legt, dan verdwijnt het geld uiteindelijk toch naar de noodzakelijke uitgaven of de boodschappen!

Zelf werk ik ook met het potjes systeem uit de Profit first methode. Dat deed ik onbewust al jaren voordat ik maar iets wist over de Profit first methode. Het is voor mij dé manier om geld apart te hebben liggen voor de dingen die ik graag zou willen. En of dat nou dat droomhuis is of toch dat ene leuke jurkje, ik zorg ervoor dat ik het geld apart heb staan.

Hoe zorg jij ervoor dat niet al je geld op gaat aan de noodzakelijke uitgaven? Ga jij voor het veilige sparen of kies je toch voor de meer gedurfde weg en kies je voor beleggen? Welke weg je ook bewandelt, zorg ervoor dat jij je er goed bij voelt!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Baas worden over je financiën!

Comments are closed.