Asperge salade

asperge salade

Tijdens warme dagen heb je niet heel veel zin om te eten. Een makkelijk, snel en niet te zwaar recept is asperge salade. Ik laat je graag zien hoe ik die maak, en waarom ik juist voor deze asperge salade kies. Een recept die iedereen kan maken, en je snel op tafel kunt zetten. Niet alleen lekker bij het avondeten, maar ook lekker op toastjes of stokbrood.

Voor het maken van deze asperge salade heb je maar weinig ingrediënten nodig. Een aantal asperges, een paar eieren, wat mayo en wat zout en peper is eigenlijk alles wat je nodig hebt. Doe dit alles op gevoel, en je krijgt een heerlijke salade. Dit keer had ik veel asperges in huis, dus maakte ik een grote schaal.

Asperge salade

asperge salade
Kook een aantal eieren, en zorg ervoor dat de asperges die je gebruikt gaar zijn. Ik had toevallig verse asperges in huis, en heb deze laten koken tot de zacht waren. Maar je kunt eventueel ook prima asperges in pot gebruiken. Ideaal als je dit bijvoorbeeld buiten het asperge seizoen wilt eten. Zorg ervoor dat je asperges in kleine stukjes zijn gesneden (dit kun je het beste doen voordat je ze gaat koken). Laat beiden afkoelen, want met warme ingrediënten kunnen we dit recept niet verder maken.

Doe de eieren in een schaal, en prak alles redelijk fijn. Niet te fijn, want je wilt graag wat stukjes terug zien in de salade. Maak de eieren op smaak met zout en peper. Daarna voeg je mayonaise toe. Doe dit ook op gevoel, voor deze hele schaal heb ik bijvoorbeeld 3 grote eetlepels gebruikt. Ook dit meng je goed door elkaar, om vervolgens de asperges toe te voegen. Nu is het de taak om dit zo voorzichtig mogelijk te mengen, want je wilt dat de asperges heel blijven.

asperge salade
Even een half uurtje in de koelkast om het lekker koud te laten worden, en je kunt gaan eten! Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker op een stokbroodje of toastje. Leuk om te serveren als het warm weer is, of tijdens een feestje.

Eetsmakelijk!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Asperge salade

Comments are closed.