Aquarium planten zaadjes uit China?

Op 1november 2017 ontving ik 2 soorten aquarium planten en zo nieuwsgierig als ik was moesten die gelijk gezaaid worden. Maar een tijdje daarna ontving ik nog 2 soorten aquarium planten zaadjes. Tijd om eens te kijken of het de moeite waard is geweest?!

Het groeien van planten duurt natuurlijk even. Aquarium planten kunnen heel snel groeien maar ook extreem langzaam. Ik kocht (naar mijn weten en volgens foto’s en beschrijving van de advertenties) 4 verschillende aquarium planten zaadjes. 2 verpakkingen hadden een inhoud van 100zaadjes, en de andere 2 verpakkingen zouden 500 zaadjes moeten hebben. Nou ga ik die natuurlijk niet natellen, want daar zou ik echt extreem lang mee bezig zijn. Ook kwamen de zaadjes niet tegelijk binnen en zat er wel een tijdje tussen.

Aquarium planten zaadjes

Op 1 november 2017 zaaide ik de eerste 2 planten soorten. Namelijk die 100zaadjes bevatten. Op die datum waren de andere 2 soorten nog niet binnen. Omdat het erg lang kan duren voordat je daadwerkelijk plantjes ziet in het aquarium besloot ik om alvast de helft van de zaadjes te zaaien. Dit deed ik gewoon in een aquarium. Deze had ik als reserve nog staan, en hier had ik ook nog genoeg steentjes voor op de bodem. Er zit gewoon fijne kiezel op de bodem. Ik maakte op 2 verschillende plaatsen een kuiltje in de bodem en deed hier een aantal zaadjes in. Vervolgens de kiezels er weer overheen en het aquarium vullen met een laagje water.

Omdat de andere zaadjes nog niet binnen waren en ik er later bij wilde zaaien, moest ik een deel van het water er weer uit halen. Zo kon ik de andere zaadjes ook zaaien. Momenteel is het wachten tot het gaat groeien. Helaas kan dat even duren. Ook weet ik totaal niet wat er uit gaat komen. Hier zal ik binnenkort dus zeker nog een update over schrijven. Dit doe ik in het aquarium story die ik pas ben begonnen. Daarin heb je ook al kunnen lezen dat ik de planten zaadjes gezaaid heb in het aquarium, en dat het nu afwachten is. Omdat ik ook niet precies weet wat voor zaadjes het zijn, en wat er uit gaat komen, wacht ik nog een tijdje voordat er vissen in gaan. Ik laat het aquarium zo’n 3maanden ‘leeg’.

Heb jij al eens aquarium planten zaadjes gekocht op internet? Of kende je het?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Aquarium planten zaadjes uit China?

 1. mogge Carolien
  nee ik heb geen aquarium , vind ze wel mooi om te zien
  toen ik las dat je zaadjes kreeg uit China
  was ik met mijn gedachte gelijk bij de door uitheemse plantensoorten die vele waterwegen verstoppen
  je hebt er vast wel van gehoord , veel exoten in tuin of aquarium eindigen op compost hoop en of gewoon ergens gedumpt
  suc6 en een fijn weekend

Comments are closed.