Appelkaneel cake

Appelkaneel cake

Bij de Jumbo zag ik laatst de appelkaneel cake liggen en dit wekte mijn aandacht. Ik besloot hem mee te nemen naar huis, en eens uit te proberen. Wat vind ik er van, en is het de moeite waard?

Cake, iedereen lust het denk ik wel. Deze cake heeft net even iets speciaals, namelijk stukjes appel en kaneel als ‘ vulling’. Tijd om dit eens uit te proberen, want je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig hiervoor.

Appelkaneel cake

Ik volgde de beschrijving van de verpakking. Ik zal hem hieronder even uittypen zodat jij hem eventueel ook kunt maken. Dit recept kun je ook prima maken zonder pakje, al heb je dan even net wat meer ingrediënten nodig.
Appelkaneel cake

Ingrediëntenlijst:

– 1 pak koopmans (cake mix)

– 175 gram roomboter of margarine

– 4 eieren

– 1 grote of 2 kleine appels

– cakevorm van 30 cm

– mixer met garden

– oven

Bereidingswijze:

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het in kleine blokjes. Klopt de boter, eieren en cake mix in een beslag kom zacht en romig. Klop het met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Voeg de appelstukjes en kaneelsuiker toe aan het beslag en spatel dit even door elkaar. Doe het beslag in de cakevorm en zet het in de oven. Bak de cake in 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake 3 tot 4 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake met de bolle kant nar boven op een rooster afkoelen.
Appelkaneel cake

Wat ik van dit recept vind?

Een cake uit een pakje is in feite ‘ gooi alle ingrediënten bij elkaar en mix het glad, doe ik een bakvorm en bak het af’. Dit recept is net zo. Wel vond ik dat de cake heel snel donker van kleur wordt. En dat terwijl de bakvorm gewoon in het midden van de oven stond in een temperatuur van 160 graden. Maarja dat mag de pret niet drukken, het gaat immers om de smaak.

Heb jij dit recept al eens zien liggen in de supermarkt? En lijkt je het lekker?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Appelkaneel cake

Comments are closed.