Stress? Anti-stress tips

carolien

Ik kan soms echt een stress kip zijn! Stress / spanning zit bij mij in de kleinste dingen, en daarom heb ik een aantal dingen bedacht waarbij ik de spanning weg kan nemen. Deze tips deel ik dan ook graag met jullie, want ik zal zeker niet de enige stress kip zijn! Ben jij ook een stress kip, en kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan zeker even verder.

Stress

Er is altijd wel iets waar ik me druk over kan maken. Een kapotte broek, vakantie, werk, geld en ga zo nog maar even door. Achteraf denk ik altijd ‘Waar heb ik me toch druk over gemaakt?’. Maar op het moment zelf kan ik goed ziek worden van de stress die ik ervaar. Het was vroeger zelfs zo erg, dat ik mij ziek melde op school en liever weg liep voor de situaties die mij extra spanning opleverde. Omdat ik natuurlijk niet mijn hele leven kan weglopen voor spannende momenten, heb ik mezelf een aantal tips/trucs aan geleerd, die eigenlijk altijd helpen. Want druk maken om bepaalde situaties heeft achteraf gezien nooit zin gehad. Het viel altijd mee, en soms vond ik het daarna zelfs heel erg leuk. En nu praat ik vooral over school gerelateerde dingen.

Er zijn een aantal dingen die bij mij altijd werken. Deze dingen heb ik hieronder in een lijstje gezet, zodat ze jou misschien ook kunnen helpen.

Mijn tips op een rijtje:
– Probeer ergens anders aan te denken
– Vraag jezelf af waarom je je zo druk maakt.
– Luister muziek of doe iets anders waarvan je ontspant
– Maak steeds na een stress moment een lijstje met waarom jij je druk maakte, en waarom jij je er de volgende keer niet druk over hoeft te maken.

Natuurlijk is het voor iedereen anders hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties. En natuurlijk ook wat het beste voor jou werkt. Ik deel alleen mijn tips voor wat voor mij wel werkt.
Misschien is het goed om jou tips ook te delen in de reacties, zodat wij stresskippen onder elkaar, elkaar zo goed mogelijk kunnen helpen.

Vraag: Wat helpt bij jou als jij je gestrest voelt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Stress? Anti-stress tips

    1. Dat is ook een goede tip! Helaas is de sportschool niks voor mij, maar kan me wel voorstellen dat het voor sommige mensen helpt.

  1. Het ligt een beetje aan waar de stress vandaan komt, maar een to-do lijst maken, helpt mij heel goed. En net als jou, ergens anders aan denken. Afleiding zoeken in een serie of boek

Comments are closed.