verlanglijstje
Personal

Ansichtkaarten als souvenir?

Vorig jaar kwam ik op het idee om ansichtkaarten te gaan verzamelen als souvenir op vakantie. Voortaan wil ik van elke plaats/stad of bezienswaardigheid een ansichtkaart meenemen. Persoonlijk vind ik dat een leukere souvenir die je ook nog eens makkelijk kunt opbergen.

De keuze om voor ansichtkaarten te gaan was vrij makkelijk gemaakt. Overal waar ik vorig jaar in Krakau kwam waren wel ansichtkaarten te koop. Ook bij alle bezienswaardigheden waar ik kwam zag ik ze weer hangen in een rek. Ook is er vaak een enorme keuze aan verschillende kaarten. Eerder nam ik vaak wel eens een steen/kristal/erts etc. mee uit een mijn maar nu kan ik een kaartje meenemen.

Ansichtkaarten als souvenir

Een groot voordeel is dat je het makkelijk mee kunt nemen in je koffer. Het neemt praktisch geen ruimte in. Ook thuis is het makkelijk op te bergen en kun je er nog van alles mee doen. Bijvoorbeeld een leuk foto album mee maken, met een verhaal per kaart. Het is dan ook erg leuk om eens terug te kijken. Het sparen van kaarten uit elke plaats waar je geweest bent is op die manier ook erg motiverend. Je wilt gewoon zo veel mogelijk kaarten mee naam huis nemen. Althans dat heb ik dan, liefst van letterlijk elke plaats waar ik kom. Ook plaatsen in Nederland zal ik hierbij betrekken, maar ook bezienswaardigheden, attractieparken, dierentuinen, musea’s en noem maar op. Overal waar ik kom en ze een kaartje verkopen wil ik er 1 gaan kopen. Het is daarbij ook een erg goedkoop souvenir, want een kaartje kost vaak nog geen euro! Het is dus heel erg haalbaar om in elke plaats waar je komt een kaartje mee te nemen.

Misschien leuk om hier over een tijdje te schrijven welke kaarten ik allemaal al heb kunnen bemachtigen. Want met een 10daagse vakantie dit jaar moet dat toch wel snel gaan oplopen. Daarbij bezoek ik ook nog eens 3 landen die 10 dagen, dus genoeg te zien en doen! Hopelijk met een heleboel ansichtkaarten.

Heb jij wel eens een ansichtkaart gekocht als aandenken?

1 thought on “Ansichtkaarten als souvenir?”

  1. Wat een supee leuk idee, mies dat ik dit ook wel ga doen. Zelf eigenlijk nooit aan gedacht hihi

Comments are closed.