Alteya organics | Biologische rozenwater

rozenwater

Een hele tijd geleden zat er in de Jouwbox de Altaya Organics organic bulgarian rosewater. Een flesje met biologische rozenwater die voor heel veel problemen de oplossing is. Ben je benieuwd wat rozenwater precies doet en waarom jij een flesje in huis zou moeten hebben?

Rozenwater, ik was er nog niet zo heel lang mee bekend moet ik eerlijk bekennen. Maar toen ik dit product een tijd geleden in de Jouwbox kreeg ben ik er weer in gaan duiken. Waar is rozenwater precies goed voor en waarom zou je het gebruiken.

Organic Bulgarian Roswater van Alteya Organics

Rozenwater, een onwijs breed inzetbaar product. Naast de heerlijke rozengeur heeft het ook heel veel goede werkingen op ons lichaam.

Waar is rozenwater goed voor?
– Houdt de PH-waarde op pijl
– Werkt goed bij Acne
– Werkt goed bij huidontstekingen
– Werkt goed bij eczeem
– Hydrateert en voedt de huid
– Helpt littekens en wondje helen
– Kalmeert de huid (bijvoorbeeld bij stress)
– Helpt de huid egaliseren
– Doodt bacteriën
– Voedt en hydrateert het haar
– Werkt tegen een irriterende hoofdhuid
– Werkt goed bij roos
– Revitaliseert de ouder wordende huid
– Verzacht fijne lijntjes en rimpels
– Antioxidanten maken de huidcellen sterker
– Helpt om de soepelheid van de huid te bevorderen
rozenwater

Naast deze al enorme lijst zijn er vast nog meer dingen waar je het voor kunt gebruiken!

Hoe gebruik je rozenwater?
Je kunt rozenwater op verschillende manieren gebruiken. Zelf heb ik een spray flesje die je heel gemakkelijk kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door hem ongeveer 25 cm van je gezicht te houden en dan te sprayen. Maar je kunt het ook aanbrengen op een wattenschijfje om je gezicht en hals mee schoon te maken. Je kunt er zelfs je make-up mee fixeren. Je kunt het gebruiken door op je haar te sprayen, het zorgt dan voor een heel mooie glans, maar voedt daarbij ook het haar. Je kunt het zelfs gebruiken als aromatherapie door het in een ruimte te sprayen, maar ook op beddengoed of kleding. Als laatste is het sprayen op je lichaam ook een optie, zo zorgt het voor hydratatie maar ook voor een verfrissing als het warm is.

Ingrediënten:
Rosa Damascena (Rose) Flower distillate. Certified organic ingredient.

Hoe ik dit product heb ervaren?

Hoe fijn is het om zo’n korte ingrediënten lijst te zien? Dit product bevat enkel de 100% pure, biologische bloemenwater. Het is gemaakt door natuurlijk stoom-destillatie en bevat daardoor geen enkele rommel of andere toevoegingen. Mijn wens is dat alle producten op de markt 100% natuurlijk zijn, dus dit product doet mijn hart al sneller doen kloppen!
De rozenwater is onwijs breed inzetbaar zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Persoonlijk gebruik ik het graag voor mijn gevoelige gezichtshuid en voor de littekens op mijn buik door de operatie in mei 2021. Het zorgt ervoor dat mijn huid gevoed wordt, maar ook kalmeert en mijn litteken minder rood wordt. Eigenlijk zou je altijd een flesje rozenwater in de kast moeten hebben. Het is zo breed inzetbaar dat dit zoveel beter is dan medicijnen of andere niet natuurlijke middelen. Daarbij is het rijk aan essentiële micronutriënten die zorgen voor een zachte, stralende en jeugdige huid bevorderen.

Was jij bekend met de werking van rozenwater?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.