Lifestyle

Sparen | Alles over een uitzet!

sparen voor een uitzet

Al een aantal jaren ben ik bezig met het sparen voor mijn uitzet, maar wat is dit nou eigenlijk? Ik merk dat veel leeftijdsgenoten van mij hier nog helemaal niet mee bezig zijn, en dat er zelfs mensen zijn die niet eens weten wat een uitzet is.

Daarom vandaag alles over een uitzet!

Ik ben een aantal jaar begonnen met het sparen voor mijn uitzet toen ik mijn eerste kerstpakket kreeg. Ik liep toen een half jaar stage bij een ouderen verzorgingscentrum en ik kreeg tot mijn verbazing een kerstpakket. Dit was voor het eerst en ik wist niet eens wat ik daarvan kon verwachten!

Ik weet nog goed wat mijn eerste producten waren waar ik mijn uitzet mee begon. Namelijk een zwart vierkante dienblad en een mobielhoudertje die ik aan mijn stekker op kon hangen als de mobiel moest opladen. Ik was toen 16jaar en nog helemaal niet bezig met een uitzet, ik wist toen ook nog niet eens wat een uitzet is. Vandaag de dag heb ik 8 verhuisdozen en 3 bananendozen en een losse bestekdoos vol met uitzet spulletjes!

Het is niet zo dat ik altijd dingen haal voor mijn uitzet, zeker niet! Ik heb dit jaar geloof ik nog maar 1 ding gehaald voor mijn uitzet. Het staat nu ook weer een beetje op een laag pitje 🙂

Wat is een uitzet?

Als je op jezelf gaat wonen, dan heb je een heleboel dingen nodig voor je nieuwe huisje. Van bestek tot pannen, en van een koelkast tot aan meubels. Al deze dingen behoren tot je uitzet. Een uitzet is dus niets minder dan alle apparaten en meubels die je nodig hebt in je nieuwe huisje!

Waarom zou ik sparen voor een uitzet?
Op jezelf gaan wonen kost veel geld! Wat denk je aan de huur of hypotheek van je huis! En als je dan alles in 1x moet gaan aanschaffen moet je erg veel geld bij elkaar hebben gespaard om dit te kunnen. Daarom sparen veel mensen voor hun uitzet. Kleine dingen maken al het verschil! Er zijn een heleboel dingen die je nu al kunt aanschaffen!

Handige tips bij het aanschaffen van spulletje voor je uitzet!
Begin je uitzet met simpele dingen. Ga niet eerst meubels aanschaffen of apparaten, als je niet binnen een jaar op jezelf gaat wonen!

sparen, uitzet

Wat heb je allemaal nodig en wat kun je nu al aanschaffen?
Servies, bestek, pannen, keuken accessoires, linnengoed, (speciaal) keukengerei. Maar natuurlijk heb je nog een heleboel meer dingen nodig voor je uitzet.

Er bestaan een heleboel uitzetlijsten, die handig zijn om eens te bekijken! Op uitzet.nl kun je precies bijhouden wat je allemaal al aan uitzet hebt en wat je nog moet aanschaffen. Wil je nou meer weten wat er precies onder een uitzet valt en wat je al kunt gaan aanschaffen?

Dan raad ik je deze site aan: Uitzet lijst

Ben jij al aan het sparen voor je uitzet? Zo ja, wat heb je allemaal al? Zo nee, waarom niet?

20 thoughts on “Sparen | Alles over een uitzet!”

 1. Ik had een uitzet toen ik ging samenwonen, ja. Lekker handig om al spulletjes te hebben! En ook: ‘dat eet geen brood he’. Je koopt dat één keer en nadien kost je dat niets meer. 🙂

  1. Ja daar heb je helemaal gelijk in! Ik vind het zo handig hé! Ik hoef alleen nog een pannenset en een set met borden, en dan heb ik eigenlijk al het kleine spul. Ik heb zelfs met mijn Douwe egberts kunnen een Senseo apparaat en een waterkoker gratis kunnen krijgen bij D.E. Dus die heb ik ook al liggen!

 2. Ik ben ook al jaren spulletjes bij elkaar aan het zoeken voor mijn uitzet en dit jaar is het zo ver! Ik heb helaas nog geen kamer, maar die zal er wel snel komen 🙂 Veel succes met je uitzet! Waar ga je eigenlijk heen verhuizen?

 3. Wat een handige blog!! 🙂 Ik was ook aan het sparen voor me uitzet toen ik nog bij mijn ouders woonde. Kreeg toen ook veel op verjaardagen en zo. Nu ik ga samenwonen moet ik veel spullen weg gaan doen… 😛

 4. Ik ben ook aan het sparen voor me uitzet. Ik heb wat dingen bv. bij de C1000 kon je pannen sparen en dat heb ik toen gedaan. Nu voor verjaardagen vraag ik ook spul voor mijn uitzet! 🙂

  1. Ja echt handig! Ik heb het ook steeds voor mijn verjaardag gevraagd. Ik wist toch niet wat ik anders moest vragen. Dan liever iets wat je kan gebruiken! Maar nu hoef ik alleen nog een pannenset en een bordenset en dan heb ik al het kleine spul bij elkaar. Dan alleen nog apparaten, en meubels. Mn eerste apparaten heb ik al, namelijk een Senseo en waterkoker 🙂

 5. Als je een voorraadje n slaat ben jij goed voor berijd, als je op je zelf gaat wonen,mijn moeder deed het voor ons wat wij blij toen we een hele uitzet kregen.

 6. Ik wist nooit wat voor mijn verjaardag dus ben blij dat ik een aantal jaar kon sparen voor mijn uitzet. Servies, pannen, theedoeken, noem maar op. Zeker een aanrader!

  1. Ja het is zo handig als je het kan vragen voor je verjaardag! Heb ik ook een tijd gedaan, nu heb ik onderhand al zoveel dat ik alleen een pannenset moet en een set met borden, dan heb ik al het kleine spul al. Hoef straks alleen nog maar meubels, en apparaten!

 7. Ja dat is echt zo! Je schrikt er nog van wat al dat kleine spul bij elkaar kost! Nee ik heb helaas nog geen uit-huis plannen, hoop dat als ik wat vaster werk krijg, ik wel op mezelf kan gaan. Eerst maar met mijn rijbewijs beginnen en dan hopelijk ook wat meer kans op werk. 🙂

Comments are closed.