Afvallen na prednison #2

truitje van Primark

Ik kan een heel lang verhaal vertellen dat het zo goed gaat met afvallen, maar zo goed gaat dat niet. Veel moeilijker en vervelender dan dat ik me zelf van te voren had voorgenomen. Hoe de afgelopen weken gingen en wat ik wel en niet heb gedaan lees je nu.

Schreef ik de vorige keer nog dat ik met een app probeerde te gaan sporten. Kan ik dat inmiddels vanwege pijn niet meer. Door pijn in mijn spieren en gewrichten is sporten niet te doen. Als lopen al veel pijn doet, kun je wel indenken dat sporten helemaal niets wordt. Gelukkig heb ik vandaag een 2e gesprek met de reumatoloog en hoop ik dan meer te weten te komen. Na het 1e gesprek kreeg ik al pijnstillers mee naar huis maar helaas lijken deze niet te werken. Maar daar een andere keer meer over. Want hoe gaat het met het afvallen?

Afvallen na prednison?

Na mijn vorige bezoek aan het ziekenhuis op 31augustus, was het even slikken op de weegschaal. Ik woog dan wel met mijn addidas schoenen en kleding etc aan, 82 kilo precies, maar helaas normaal bleek dit toch niet te zijn. Inmiddels zijn we een aantal weken verder, en zelfs zonder het sporten, weeg ik nu 76,5kilo. Ik ben dus uit het niets wel 5,5kilo vocht kwijt. Wel hoop ik dit proces de komende weken te versnellen als ik weer het sporten kan oppakken. Want ik wil maar wat graag van die extra kilos af.

Wat ik tegen mezelf heb gezegd is dat ik weer terug wil naar onder de 70kilo. Al is het maar 69,5kilo, zodra ik die 7 op de weegschaal niet meer zie ben ik tevreden. Zeker voor mij (iemand die altijd onder de 65kilo heeft gewogen) is dit al meer dan voldoende. Ik hoef echt niet perse terug naar die 65kilo, maar als het zomaar gebeurd zonder te sporten en normaal te eten, heb ik daar geen problemen mee.

Het is mij wel opgevallen dat sinds ik andere medicijnen heb, ik veel minder snel ga eten. Heb geen zin in eten, en moet mezelf soms echt dwingen om het wel te doen. Ook drink ik waarschijnlijk veel te weinig waardoor mijn lichaam het vocht blijft opslaan in plaats van het te verliezen. Echt iets waar ik op moet gaan letten.

Heb jij nog tips voor mij? Of heb je zelf ook prednison gehad en veel kilos erbij gekregen? Wat heb jij gedaan of er vanaf te komen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.