Afvallen na prednison #1

simpel vest

Nog maar 4 dagen prednison te gaan, dus tijd om eens bezig te gaan met het ‘afval’ proces. Ik was al begonnen in de laatste weken van het afbouwen van de prednison, maar de laatste loodjes komen toch wel nadat ik gestopt ben met die rommel. Wat ik precies ga doen om die extra kilootjes er vanaf te krijgen, en wat ik allemaal al heb gedaan vertel ik  in mijn nieuwe serie; Afvallen na prednison.

Prednison is rommel, laat ik dat voorop zeggen. Helaas had ik het nodig om de grote ontsteking in mijn darmen weg te krijgen. Ik heb namelijk op 29 juni 2017 de diagnose ‘Ziekte van Crohn’ gekregen, en zat sindsdien aan de prednison. Nagenoeg alle bijwerkingen had ik last van, net zoals het vocht vasthouden. Ik werd daardoor dus zwaarder, en dikker. Op sommige foto’s lijk ik zo onwijs opgeblazen, dat ik mezelf er haast niet in terug herken. Gelukkig kan ik mij nu focussen op al die pred-vetje weg te krijgen. Maar hoe ga ik dat doen?

Afvallen na prednison

Woog ik voor de prednison maar 65,5kilo, ging dat aantal al snel omhoog naar 76 a 78 kilo op mijn hoogste punt. 11 tot 13 kilo woog ik meer dan ik normaal woog. Ik schaamde mij ervoor, en werd er ook heel erg onzeker en verdrietig van. Gelukkig heb ik een heleboel lieve mensen die mij een hart onder de riem staken en positief tegen mij bleven. Nou weet ik ook wel dat het nagenoeg allemaal vocht is, en dat dat eraf gaat als ik gestopt ben met de prednison maar toch. Het is toch wel even slikken als je ineens zoveel meer weegt. Ook mijn broeken werden te klein, en had ik in plaats van een maat 36, toch wel een maat 38/40 nodig. Ik ging daarvoor naar de kringloop, en kocht een aantal broeken die ik daarna mooi weer kon schenken aan een goed doel. Althans dat is mijn doel uiteindelijk. Terug in mijn normale kleding, en de kleding voor deze periode naar de kledingbank brengen.
dingen die je kan doen als je je verveelt
Zo zag ik eruit voor de prednison.

Hoe ga ik dit aanpakken?

Ik ben inmiddels al 2 weken bezig met work-out oefeningen. Hiervoor heb ik een app gedownload op mijn mobiel, die mij elke dag nieuwe oefeningen geeft. Ook houd ik hierop  mijn gewicht bij, en houd de app bij hoelang ik er over deed. Misschien leuk om hier binnenkort een review over te schrijven! Met deze app train ik mijn hele lichaam. Verder houd ik ook via de eetmeter bij hoeveel ik eet, en wat ik eet. Deze app geeft dan precies aan of ik voldoende binnen krijg, en hoeveel calorieën ik precies eet. Verder probeer ik eigenlijk allemaal maar water of thee te drinken. In de ochtend bij het ontbijt neem ik wel altijd een kop koffie, want ik merk dat ik anders gewoon slecht wakker wordt. Als tussendoortjes eet ik nu alleen stukjes komkommer of een rijstwafel.

simpel vest
Zo zag ik eruit tijdens de prednison. Jep gewoon mega opgeblazen vergeleken met daarvoor!

Wat wil ik bereiken met het afvallen?

Ik hoef echt niet perse terug naar de 65 kilo. Als ik al het vocht maar kwijt raak, en ik mijn normale kleding maar weer aan kan. Daarbij vind ik het belangrijkste dat ik mij weer prettig in mijn lichaam voel. Dat heb ik nu totaal niet, en daarom heb ik ook besloten om te gaan afvallen. Door op mijn voeding te letten, en daarbij work-out oefeningen te doen die ik aan kan, wil ik dit bereiken. Ik ga expres niet naar een sportschool, want dit is ten eerste niets voor mij, en ten tweede kan ik dat gewoon niet qua vermoeidheid.

Het proces tot nu toe:
Omdat ik dus al ben begonnen tijdens de laatste weken van de prednison heb ik hier even een kleine update over hoe het toen ging met mijn gewicht. Het schommelt heel erg, en er is geen touw aan vast te knopen. Wel merkte ik vooral in de laatste 2 weken dat mijn lichaam al aan het veranderen was. Af en toe kreeg ik weer een smaller gezicht, al kon het de dag erna zo weer opgeblazen zijn.
3-8-2017 : 72 kilo
8-8-2017 : 68,1 kilo (ik had in die tussen liggende dagen bloemkool en broccoli gehad!)
17-8-2017 : 70,2 kilo

Hoe het verder zal gaan, en hoe het afvallen mij af gaat update ik binnenkort weer. Met hopelijk veel positief nieuws! Heb jij nog tips om extra kilo’s kwijt te raken, en dan met name de vocht die ik vast houdt door de prednison? Laat het mij dan weten in de reacties, want wie weet helpt het mij wel 🙂

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Afvallen na prednison #1

  1. ja dat is zeker rotzooi , een echt paardenmiddel zo men zegt
    ik ken het van mijn vader , die kreeg vele kuurtjes en mede daardoor bot vergroeingen
    ik hoop dat je genezen bent en die pondjes verdwijnen ook wel

    ik heb de folders weg hoor 🙂

Comments are closed.