Aardappel pannenkoekjes – Food Friday

Aardappel pannenkoekjes

Omdat alle recepten die ik op Food Friday deel, enorm lekker zijn (dat vind ik!), kan ik natuurlijk dit recept niet laten liggen. Ik ben dol op Aardappel pannenkoekjes, en daarom hoort deze ook thuis tussen de Food Friday lijst! Daarom vandaag het recept met jullie. Want je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Simpel, snel klaar, en ook nog een heel erg lekker. Kijk je mee?

Aardappel pannenkoekjes


Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten nodig. Namelijk ei, aardappel, en bloem. Wij maken dit recept altijd op gevoel, maar ik kan je wel een redelijk idee geven van hoeveel je nodig hebt. Voor 2 personen heb je het volgende nodig:
– 1 ei
– 10 kleine kruimige aardappelen (rauw, niet gekookt!)
– 100 tot 200 gram bloem

Bereiden


Schil de aardappels, en rasp deze het liefst zo fijn mogelijk. Daarna kun je alle ingrediënten in een kom doen, en goed door elkaar heen mengen. Als het ‘beslag’ eruit ziet zoals hierboven, dan heb je het goed gedaan. Je kunt beter te weinig bloem toevoegen, en er later iets meer bij doen, dan dat je te veel bloem hebt toegevoegd in 1 keer. Het beslag moet je nu gelijk gaan bakken. Anders verkleuren de aardappels zwart. Neem een grote lepel vol met beslag en leg dit in een koekenpan met een laagje olie. Bak de pannenkoekjes tot het licht bruin wordt.

Als de eruit zien zoals op de foto hieronder dn heb je ze goed gebakken! Een beetje suiker erover heen, en smullen maar! Ik kan dit eten als ontbijt, lunch, tussendoortje en diner. Heerlijk vind ik het. En het is ook nog eens heel erg voedzaam.

Vraag: Kende jij aardappel pannenkoekjes al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Aardappel pannenkoekjes – Food Friday

  1. Wauw nog nooit gehoord van een aardappelen pannenkoek. Maar ziet er lekker uit!

Comments are closed.