Aanschaffen van een vignet voor Tsjechie?

Fotoreportage Krakau

Dit jaar gaan wij onder andere naar Tsjechië op vakantie, en daar heb je een vignet voor Tsjechie nodig. Op de website van de Anwb vond ik wel informatie over tsjechie en dat ze een vignet vragen voor auto’s tot 3500 kilo. Maar ik kon helaas bij hun geen vignet bestellen. Daarom ging ik op zoek naar iets dat die vignetten wel levert en die vond ik! Daarom deel ik graag mijn tips aan jou, want een vignet is wel net zo handig.

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar het bestellen van een vignet voor de vakantie, en dan op vakantie steeds door kunnen rijden. Door wilde ik ook graag voor Tsjechie een vignet hebben, en met een aantal tips van mensen die reageerde op de ANWB site kon ik ook een vignet bestellen. Via de site van hartmanova kun je heel makkelijk een 10 daags – maand of jaar vignet aanschaffen, die je dan binnen 1 a 2 werkdagen in huis krijgt.

Vignet voor Tsjechie

Onder deze link kun je een vignet voor tsjechie aanschaffen. Je vult het formulier in, met je gegevens en wanneer je het vignet in wilt laten gaan. Je krijgt dan een mailtje met de factuur, en die betaal je via de bank. En na 1 a 2 werkdagen krijg je het vignet in huis gestuurd. Je kunt het vignet dan op je raam plakken en zorgeloos op vakantie naar Tsjechie gaan. Zo hoef je aan de grens niet meer te stoppen, en kun je zo doorrijden. Aan de grens betaal je dezelfde prijzen als dat je dit nu via deze site betaald. Je hoeft het er dus echt niet om te laten.

Een vignet voor 10 dagen kost maar 12,50 euro + 5euro administratiekosten/verzendkosten.
Een vignet voor 1 maand kost maar 17,50 euro + 5euro administratiekosten/verzendkosten.
Een vignet voor 1 jaar kost maar 60 euro + 5euro administratiekosten/verzendkosten.

Het verschil tussen 10 dagen en 1 maand is maar heel weinig, dus als je een lange trip door Europa maakt waarbij je op de heenreis en terugreis door Tsjechie gaat (wel binnen een maand), is erg voordelig.

Ben jij wel eens in Tsjechie geweest met de auto?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Aanschaffen van een vignet voor Tsjechie?

  1. Als je met eigen vervoer kan is dat prima maar helaas heb ik geen rijbewijs en geen vrienden die me ff brengen. Ik ga dan ook alleen en wel met de Eurolines dat voor 60.- euro ! Goedkoper dan de auto ! En dan…Mijn familie woont er… Hoef ik me geen zorgen te maken over dingen zoals eten of overnachtingen. Het vignet is voor de wegenbelasting die iedereen dient te betalen met eigen vervoer en de busticket die ik heb is alles inbegrepen . De wegen zijn over het algemeen goed maar sommige stukken worden slecht onderhouden. Tsjechië is een mooi en nóg goedkoop land voor een vakantie ! (Ik kom trouwens uit Almelo nu woonachtig in Rotterdam en ik ben Half Tsjech) Waar ben je geweest in Tsjechië ?

Comments are closed.