6 dingen die mij altijd afleiden tijdens het bloggen!

webshop natural blooming

Tijdens het bloggen wordt ik altijd wel door iets afgeleid. En het zijn ook bijna altijd dezelfde dingen die mij afleiden tijdens het bloggen Het leek mij daarom wel eens leuk om met jullie deze punten te delen. Want er zijn 6 dingen die mij altijd afleiden tijdens het bloggen.

Mijn blog bestaat al een aantal jaren en in die jaren heb ik behoorlijk veel dingen mee gemaakt. Zo heb ik geleerd dat ik het beste kan werken op de camping, jep ik schrijf dan achter elkaar meerdere artikelen zonder dat het moeite kost. Maar ook heb ik geleerd dat er altijd een aantal dingen zijn die mij kunnen afleiden tijdens het bloggen. En laten we het daar eens over hebben.

6 dingen die mij altijd afleiden

 1. Facebook
  Ondanks dat ik mijn mobiel zoveel mogelijk weg probeer te leggen als ik ga bloggen, wordt ik toch vaak afgeleid door facebook. Even checken of de artikelen goed gedeeld zijn en voor je het weet ben je een half uur verder. En dat zonder 1 woord op papier te hebben.
 2. Instagram
  Dit is eigenlijk hetgeen waar ik het meeste door wordt afgeleid. Van facebook heb ik de meldingen inmiddels uitgezet, maar dat doe ik bij instagram niet omdat ik een webshop heb en mensen ook via mijn Instagram kanaal kunnen bestellen. Maar dat betekend ook dat alle andere meldingen als likes en volgers doorkomen.
  meer bezoekers en weergaven op je blog
 3. Youtube
  Ik zet vaak een muziekje of film aan tijdens het bloggen. Misschien heel gek maar juist daardoor kan ik mij goed concentreren en gaat schrijven ineens heel erg snel. Iets met inspiratie en geluiden?
 4. Binnenkomende mailtjes
  Ooh ja, die kan ik helaas op de computer ook niet uitzetten, maar die irritante reclame mailtjes die binnen komen leiden mij echt heel snel af. Maar zo zie ik ook heel snel of ik een bestelling voor de webshop binnen heb, wat dan ook weer een voordeel is. Elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen.
 5. Omgevingsgeluiden
  Hoe fijn ik een muziekje of film vind, hoe irritant ik omgevingsgeluiden vind. Die omgevingsgeluiden zorgen er gelijk voor dat ik ben afgeleid of uit mijn concentratie ben gehaald. En zeg maar doei tegen het schrijven van een nieuw artikel.
 6. Mobiel
  Maar als het aankomt op mijn grootste afleidingspunt, dan is het wel mijn mobiel! Ondanks dat ik hem vaak in mijn bureau lade leg, lijkt het wel of hij schreeuwt om aandacht. Nu gebruik ik al een telefoonhoesje die ervoor zorgt dat ik minder snel op mijn mobiel kijk, maar toch is dit nog niet ideaal. Het telefoonhoesje iphone 11 is een soort gelijk hoesje wat ik nu heb.

Wat ik doe tijdens het bloggen?

In de ochtend heb ik het meeste inspiratie en ik ga dan dus ook graag vroeg in de ochtend van start. Hoe vroeger hoe beter, dan heb ik het over tijden van 7uur. Rond die tijd is het namelijk nog lekker stil en ik wordt dan het minste afgeleid. Ondanks dat ik liever niet in het weekend bezig ben met mijn blog, zijn dat wel de 2 dagen dat ik het makkelijkste schrijf en veel voor elkaar kan krijgen voor de blog. Maar over het algemeen werk ik het beste met een muziekje aan of film die ik al heel vaak gezien heb. Verder maakt de plek waar ik werk eigenlijk niet uit. Zo kan ik op de camping ook heel goed schrijven maar op mijn zolder kamer gaat het ook prima.

Wordt jij tijdens het bloggen ook altijd door iets afgeleid?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “6 dingen die mij altijd afleiden tijdens het bloggen!

 1. Ik word ook wel eens afgeleid door andere dingen, maar probeer zo goed en kwaad mogelijk toch eerst even mijn blog af te schrijven. Als ik eenmaal in zo’n schrijfflow zit gaat dat wel makkelijker en heb ik de meldingen minder door.

Comments are closed.