5 tips om muizen in huis te voorkomen

kosten nieuwe badkamer

Muizen vormen voor veel woningbezitters een nachtmerrie! Het is geen prettig idee dat er muizen over je plafond of tussen de muren trippelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren, waarop je de muizen buiten je woning kunt houden. In dit artikel zetten we de vijf beste tips voor je op een rijtje!

Hoe je muizen in je huis kunt voorkomen:

muizen in je huis voorkomen
Tip 1: berg etenswaren altijd netjes op
Een van de redenen dat muizen bij woningen naar binnen proberen te komen, is het feit dat ze hier voedsel vinden. Zorg er om deze reden voor, dat je eten altijd netjes in doosjes van plastic verpakt. Een kartonnen verpakking kan eenvoudig kapot worden geknaagd door de muizen.

Tip 2: maak de keuken zeker eens per twee weken schoon
De gemiddelde muis zal per dag niet meer dan 3,5 gram aan voeding binnenkrijgen. Dit betekent dat een paar broodkruimels al een reden voor muizen kunnen zijn om naar je keuken te trekken. Door de keuken regelmatig te zuigen, voorkom je dat de muizen richting de keuken komen!

Tip 3: vervang de afvalzak in de keuken regelmatig
Minstens zo belangrijk als het zuigen van de keuken, is ook het vervangen van de afvalzak als deze vol begint te raken. Zet de afvalzak nooit in de buurt van je woning op straat, maar gooi deze netjes weg in een afgesloten container.

Tip 4: laat kieren en gaten in je muren dichten
Naast het voedsel wat muizen binnen je woning vinden, zoeken zij hier ook naar een geschikte verstopplek. Doordat muizen ontzettend lening zijn, hebben ze aan een klein kiertje in je muur al voldoende om bij je huis binnen te komen. Zorg er daarom voor dat deze gaten gedicht worden.

Tip 5: controleer je huis preventief op muizen
Tot slot is het verstandig om regelmatig een ronde door je woning te lopen, om deze te controleren op de aanwezigheid van muizen. Let bijvoorbeeld op de langwerpige, kenmerkende keutels van muizen, op schade aan houten plinten, enzovoorts.

Toch last van muizen? Snel de muizen laten bestrijden is in zo’n geval noodzakelijk! Het voorkomt dat je te maken krijgt met een heuse muizenplaag.

Heb jij wel eens last van muizen gehad in huis? En hoe heb jij ze toen weg gekregen?

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “5 tips om muizen in huis te voorkomen

Comments are closed.