maaltijdbox
Food

5 keer afvallen met een maaltijdbox

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken onderweg. Heb jij je dit jaar ook voorgenomen om gezonder te eten? Of misschien wel om een paar kilo’s kwijt te raken? Er zijn vandaag de dag enorm veel manieren om af te vallen. Van twee keer per week naar de sportschool tot aan het paleo-dieet. Maar wil je echt op een duurzame manier op jouw ideale gewicht komen en blijven? Dan is voeding een van de meest belangrijke aspecten. Gezond en gevarieerd eten is de basis van een gezond lichaam en een gezond gewicht.


Maar in de praktijk kan het maar wat lastig zijn om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Immers, we zijn allemaal druk en hoe snel grijpen we dan wel niet naar een snel en ongezonde oplossing? Iets wat je kan helpen bij meer structuur in je leven en bij je streven naar meer gezond en gevarieerd eten is een maaltijdbox. In deze blog vind je meer informatie: wat is nu precies zo’n maaltijdbox, en hoe kan het mij helpen om gezonder te leven?

Wat is een maaltijdbox?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van een maaltijdbox zoals HelloFresh, Marley Spoon, de Allerhande Box, Beebox of Ekomenu. Dit zijn stuk voor stuk voorbeelden van maaltijdboxen: dozen bomvol verse producten inclusief gezonde recepten die bij jou thuis worden bezorgd. In zo’n box zitten alle ingrediënten voor 3 of meer gezonde malatijden, inclusief een receptenkaart.

Hoe helpt zo’n maaltijdbox mij met afvallen?
Dankzij een maaltijdbox is gezond en gevarieerd eten een stuk gemakkelijker. Hieronder vind je 5 redenen hoe een foodbox jou kan helpen met het bereiken van je ideale gewicht.
maaltijdbox

1. Altijd een verse maaltijd
Dankzij een maaltijdbox zet je minimaal 3 avonden per week gegarandeerd een verse maaltijd op tafel. Dat wil zeggen: een maaltijd met gezonde en verse ingrediënten. Geen pakjes en zakjes, maar zo veel mogelijk verse groenten, kruiden en vlees(vervangers).

2. Een gevarieerd menu
De maaltijdboxen worden samengesteld door voedingsexperts. Daardoor is geen maaltijd hetzelfde, elke avond staat er iets nieuws op het menu. Dat is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook nog eens super gezond. Want juist gevarieerd eten is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde levensstijl. Met een box geniet je van een gezonde balans van vlees, vis, vega, pasta, rijst, aardappelen, groenten enzovoort.

3. Geen excuses meer
Elk jaar nemen we ons zelf weer voor: “ik ga gezonder eten”. Maar na een paar weken merk je hoe lastig het is om dit vol te houden. Al snel grijp je weer naar ongezonde alternatieven. Met een maaltijdbox komt er een einde aan deze excuses. Elke week staat er namelijk een verse box in je koelkast te wachten. De recepten staan al klaar. Je wordt in zekere mate wel “gedwongen” om er mee aan de slag te gaan.

4. Ook met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel
Een andere reden waarom we vaak voor een ongezonde maaltijd kiezen is tijdgebrek. Maar ook met weinig tijd kun je een hele gezonde maaltijd bereiden. Maaltijdboxen als HelloFresh en Marley Spoon bieden tegenwoordig zogenaamde “20-minuten recepten”. Dit zijn speciale gezonde menu’s die binnen 20 minuten op tafel staan. Ook tijd mag geen excuus meer zijn!

Speciale koolhydraatarme maaltijdbox
Wil je echt goed van start gaan? Kies dan voor een koolhydraatarme maaltijdbox. Je geniet dan van gezonde recepten zonder pasta, rijst, brood en aardappelen. In plaats daarvan geniet je van extra veel groenten, peulvruchten, noten, vis enzovoort. Tegenwoordig bieden Ekomenu en Beebox een speciaal koolhydraatarme maaltijdbox aan.

Via maaltijdbox-vergelijker Maaltijdbox.com vergelijk je eenvoudig alle beschikbare maaltijdboxen

1 thought on “5 keer afvallen met een maaltijdbox”

  1. Ik vraag me toch wel af of de maaltijdboks het gewenste effect heeft. Er zijn zoveel manieren om af te vallen. Ik denk dat de voorkeur bij ieder verschillende is.

Comments are closed.