4x beautytips voor een mooie herfst huid!

luxe spa moment

Zodra het maar weer een beetje kouder wordt komt mijn huid op het geniale idee om lekker overal velletjes te hebben. Maar, daar gaan we verandering in brengen! Ik heb hier 4 beautytips voor een mooie herfst huid waar iedereen iets aan heeft. Welke tip kun jij nog toepassen?

De vallende blaadjes en de regen buiten geven ons het teken dat de herfst is gekomen. Het verschil tussen de binnen temperatuur en de buiten temperatuur is alweer goed te merken dus tijd om deze tips te gaan toepassen. Een gezonde, frisse en stralende huid ook wanneer het koud is, yep het is mogelijk!

De 4 beautytips

1. Hydratatie
Of het nu zomer is, winter of herfst deze tip hoor je eigenlijk altijd toe te passen. Water drinken is onwijs goed voor je, want zo blijft je huid de voedingsstoffen krijgen die het nodig heeft. Naast water drinken kun je nog meer doen, namelijk het gebruik van een dag en nachtcrème die bij je huid past. Heb jij een droge huid, dan is het niet heel slim om een crème te gebruiken die voor een vette of gemengde huid is. Kijk daarom altijd goed naar de verpakking en gebruik de crème die bij je huid past. Zo wordt de huid namelijk gevoed met dat wat het nodig heeft.
mooie herfst huid
2. Scrubben
Bij het goed verzorgen van je huid hoort ook het scrubben. Veel mensen vergeten dit maar door te scrubben verwijder je de dode huidcellen waardoor de nieuwe cellen volop de kans krijgen om te ontwikkelen. En dit zorgt er ook voor dat je geen vervelende velletjes hebt op je huid! Scrub jezelf 1 a 2 keer per week (niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam kan een scrubbeurt gebruiken!). Daarna een vette crème zoals een bodymilk of olie die ervoor zorgt dat de huid gevoed en beschermt wordt.

3. Handen
Niet alleen je huid heeft verzorging nodig, ook je handen! Droge handen komen tijdens de herfst en winterdagen ook erg veel voor en dit kun je simpelweg voorkomen door je handen (en nagels!) in te smeren met een vette crème. Zo voorkom je de kloven, scheurtjes en schrale huid waar niemand op zit te wachten!

4. Lippen
Omdat er in je lippen minder talgklieren zitten is het belangrijk ze af en toe te voorzien van een vette beschermlaag. Denk aan een lippenbalsem of vettige lipstick. Gebruik ze minimaal 2 a 3 keer per dag zodat de lippen niet uitdrogen, want dat zou velletjes betekenen. Weet je niet wat voor soort lippenbalsem je moet gebruiken, kijk naar ingrediënten als avocado olie, sheabutter of vitamine E.

Welke beautytip kan jij nog toepassen op je dagelijkse routine?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “4x beautytips voor een mooie herfst huid!

  1. Fijne tips om de kurkdroge skin goed voor te bereiden op de herfst en winter de minst leuke seizoenen van het jaar want met zet de verwarming dagelijks aan dwz de lucht in huis is erg droog.
    Men moet een goed hydraterende huid.
    Scrubben daar begin ik mee….

    Een fijne dag ‍♀️

Comments are closed.