4 tips voor een relaxte sfeer in huis

4 tips voor een relaxte sfeer in huis

Nu de heerlijk rustgevende zomerdagen eraan komen, mag een relaxt interieur niet achterblijven. Neerploffen op je sofa, beentjes omhoog en je nergens meer druk over maken. Heerlijk toch?! In dit artikel geef ik je 4 tips hoe je een extra relaxte sfeer in je huis kunt creëert. Want willen we allemaal niet een huis waar we ons prettig voelen?

Een relaxte sfeer in huis creëer je zo!

#1 Grote schoonmaak
De basis van een relaxte sfeer in een schone woning. Geef je woning een periodieke grove schoonmaak. Zet je favoriete Spotify-afspeellijst aan en verban de huismijt uit je woning. Met een schone woning hoef je je in ieder geval niet meer te storen aan de laag stof op je jaloezieën of bijzettafeltjes.

#2 Geurkaarsen
Van een huis vol kaarsjes krijg je over het algemeen al een relaxt gevoel. Wanneer er en geurtje aan die kaarsen zit sla je twee vliegen in 1 klap! Geurstokjes zijn ook een goede optie. Want zeg nou zelf: thuiskomen in een woning die ruikt naar jouw favoriete geur is heerlijk!

#3 Basis is rust
Werp eens een blik op het kleurenpalet van je woning. Het is vaak schrikbarend hoeveel verschillende kleuren je in je woning hebt opgenomen. Om rust te creëren is het belangrijk dat je je aan een bepaald aantal basiskleuren houdt. Pasteltinten geven doorgaans een rustgevend gevoel. Wil je toch graag wat vrolijke kleuren in je woning terugzien? Doe dit dan met accessoires als sierkussentjes, vazen of bijvoorbeeld gordijnen.

#4 Comfort
Wil je ultiem relaxen? Dan mag comfort absoluut niet ontbreken. Stel de zithoek uit je dromen samen waar je na een lange dag werken tot rust kunt komen. Ga in dit geval vooral testen. Waar sommige banken/stoelen er online enorm zacht en comfortabel uitzien kan dit in de werkelijkheid nog wel eens tegenvallen. Denk daarnaast ook aan de kleuren. Zorg dat je zithoek een wordt met je woning om extra rust te creëren. Last but not least: een overload aan sierkussens en plaids mogen natuurlijk niet ontbreken.

Hoe creëer jij een relaxte sfeer in huis?

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “4 tips voor een relaxte sfeer in huis

  1. Zeer fijne tips!
    Ik maak een aantal keren per week het huis flink schoon en brand geurkaarzen…..

    Een fijne dag 😉

  2. Als ik echt wil relaxen wil ik niet echt veel comfort rond me heen.
    Als je een relax gevoel wilt maken in je huis of woning. Neem dan een kamer waar je niet echt veel comfort inzet en dan met geurkaarsen wierook of noem maar op.

    Aum Shanthi

Comments are closed.