4 Tips om recycling gemakkelijk te maken!

fulltime ondernemer,

Velen van ons houden ervan om te recyclen en ons steentje bij te dragen aan het milieu, maar we weten allemaal hoe moeilijk het soms kan zijn. Weten welke items wel en niet kunnen worden gerecycled en welk soort recycling het is, kan een heel gepuzzel zijn. Zo eindigt het meestal met een gokje (waar of niet?).

We hebben 4 eenvoudige tips om het redden van onze planeet leuker te maken, zodat je jezelf een welverdiend schouderklopje kunt geven… lees verder en ontdek hoe het werkt.

1.Houd het schoon

Kleine voedselresten verstoren het recyclingproces niet, maar een rommelige bak in huis maakt recyclen wel veel minder aangenaam. Maak potten en blikjes schoon voordat je ze in de recyclebak doet, dit helpt om vervelende geuren te verminderen.

2. Kleurcode

Weet je niet zeker hoe je het aluminium van glas moet scheiden? Het is eenvoudig om meerdere kleinere prullenbakken en een kleurcode te gebruiken om snel de juiste bak te vinden voor elk item: groen voor voedselresten, blauw voor glas, enz.

3. Recycle groen afval

Er is een manier om nieuw leven uit je groenteschillen en restjes te halen, vooral als jij of iemand die je kent graag tuiniert. Koop, voor het recyclen van voedselafval, kleine bio-afvalzakken voor in de prullenbak, deze zijn biologisch afbreekbaar. Zo kan de hele bak inclusief inhoud op de composthoop worden gegooid, klaar om verse, rijke grond te maken, ideaal voor planten.

4. Hergebruik of geef weg


Voor de beste recyclingmethode heb je geen prullenbakken nodig. Gebruik bakjes, potten en blikjes om etenswaren of kleine dingen als knoopjes in te bewaren. Geef oude kleding aan bekenden, of doneer ze aan een goed doel. Het afval van de één is de schat van de ander!

Recycle jij al genoeg?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “4 Tips om recycling gemakkelijk te maken!

Comments are closed.