3 tips voor meer kleur in huis

3 tips voor meer kleur in huis

Heeft jouw huis wat extra kleur nodig? Omdat je huis er saai uit ziet zonder kleur, of wellicht verlang je gewoon naar een nieuwe look. Er zijn veel manieren om meer kleur toe te voegen in je huis. Haal je de kwasten uit de kast tevoorschijn, vervang je het het meubilair of ga je spelen met verlichting? In dit artikel vind je 3 tips om meer kleur in huis te halen.

3 tips voor meer kleur in huis

Tip 1: Schilder de trap of de muren

Een muur of een ander onderdeel van je huis verven is een goede manier om meer kleur toe te voegen in je huis. Je hoeft natuurlijk niet gelijk heel je huis van binnen en van buiten te verven, hier en daar een likje verf is al voldoende. Het schilderen van een muur in je woonkamer geeft de ruimte gelijk een andere look. Je trap schilderen is ook een goede optie. Een trap met opvallende kleuren is een leuke manier om meer kleur toe te voegen aan je huis. Weinig mensen denken hieraan, maar door je trap in opvallende kleuren te schilderen geef je je huis een vrolijke uitstraling. Er zijn veel mogelijkheden met het schilderen van je trap: elke tree aan andere kleur geven, een ander soort tekening of patroon op elke tree of gewoon heel de trap in dezelfde kleur of patroon. Kijk vooral wat het beste bij jouw interieur past.

Tip 2: Zoek de juiste verlichting voor jouw huis

Op gebied van verlichting is daglicht de beste optie. Daglicht zorgt ervoor dat je huis er ruimer uitziet en door het daglicht komen felle kleuren goed naar voren. Dakkapellen zijn bijvoorbeeld een goede optie om meer daglicht binnen te laten. Er zijn ook andere manier om meer daglicht binnen te halen, zoals een schuifpui in de woonkamer of grotere kozijnen in je huis. Daglicht op zich is alleen niet genoeg. Ga ook op zoek naar de juiste verlichting in huis, dat past bij de kleuren die je in je interieur hebt verwerkt. Heb je bijvoorbeeld een interieur met veel warme kleuren, ga dan op zoek naar verlichting met een lage kleurtemperatuur. Licht met een lage kleurtemperatuur is vergelijkbaar met kaarslicht of de zonsondergang. Dat past dus goed in een warm interieur.

Tip 3: Plaats opvallende decoratie in huis

Decoratie is een goede manier om meer kleur in je huis te verwelkomen. Denk vooral aan opvallende en kleurrijke decoratie. Er zijn veel soorten decoratie die mooi staan in je interieur: bijvoorbeeld kussens met een opvallende print, een opvallend schilderij, een moderne klok, of een bijzettafeltje. Let er wel op dat je je interieur niet te vol stopt, dat zorgt voor een te drukke uitstraling. Kijk ook goed naar het thema van je interieur. Als je bijvoorbeeld een strakke inrichting met een luxe uitstraling hebt, is het goed om je decoratie daarop af te stemmen. Neem dan bijvoorbeeld een groot geel schilderij en combineer dat met gele bloemen op tafel. Op die manier zorg je voor extra kleur dat ook past bij het thema van het interieur.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk
Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “3 tips voor meer kleur in huis

  1. Hele fijne tips! Mijn slaapkamer bestaat voornamelijk uit zwart/wit/donker blauw. Ik heb een okergele nachtkastje en dat springt er echt tussen uit!

Comments are closed.