22 bijzondere bezienswaardigheden

Vandaag is het weer een bijzondere dag! Niet alleen omdat er een artikel komt in het thema 22. Maar ook omdat mijn blog nu helemaal van mezelf is! Ik heb namelijk een nieuw domein & webhosting! En ik ben er super blij mee! Binnenkort ga ik jullie er alles uitgebreid over vertellen! Maar vandaag is het tijd voor mijn 22 bijzondere plekken/bezienswaardigheden die ik heb gezien! Kijk je gezellig mee?
Edersee
In dit artikel noem ik 22 voor mij bijzondere plekken/ bezienswaardigheden waar ik ben geweest of wat ik heb gezien! Het is een hele gevarieerde lijst, en misschien zit er wel iets leuks tussen voor jou!

Plek 1:
Op nummer 1 staat IJmuiden! Ik kan zo genieten van een dagje naar IJmuiden, het is gewoon hier in Nederland, en waarschijnlijk kent iedereen het wel! Het strand is nooit echt zo heel erg druk, en boten kijken in de sluizen waardeer ik ook heel erg!

Plek 2:
Op de tweede plek zet ik de Edersee! Ik ben hier afgelopen zomer met mijn opa op vakantie geweest en ik vond het zo ontzettend mooi! De foto bovenaan deze pagina heb ik gemaakt bij de Edersee in Duitsland. Het ligt dicht bij Winterberg, en wij hebben er zo’n 3uur over gereden.

Plek 3:
Valkenburg! Vroeger ben ik er geweest met mijn opa, oma, tante en ouders & broertjes, en ik vond het prachtig! Vooral de grot vond ik erg mooi, en mijn liefde en interesse voor bijzondere plekken ontdekken is daar begonnen!

Plek 4:
Natuurlijk kan Steinach niet ontbreken in dit lijstje! Een klein plaatsje in zuid Duitsland, waar ik 2 maal op vakantie ben geweest. Het is er heerlijk rustig, hebt een mooi zwembad, en de omgeving is prachtig! Voor de avontuurlijke mensen is dit een hele mooie plek om te ontdekken!

Plek 5:
Ook weer een vakantie plek waar ik vroeger ben geweest, namelijk Oostenrijk! En dan specifiek de Globglockner, een hele mooie gletser, dicht bij de plaats Heiligenblut. Ik was een jaar of 7 geloof ik! Prachtig hoe daar de eidelwijsjes groeien op de bergen!

Plek 6:
Een plek waar ik nu ook al een paar keer op vakantie ben geweest is Bydgoszcz in Polen. Ik heb daar familie wonen, maar de omgeving daar is ook heel erg mooi. Misschien dat je wel één van mijn vakantie verslagen hebt gelezen?

Plek 7:
Nu weer terug naar iets dichter bij huis! Namelijk Belgie! Ik vond het heel erg mooi, en de chocolade was heerlijk! Belgie is voor ons ook zo’n 3uurtjes rijden, en nog goed te doen voor een leuke dag weg!

Plek 8:
Schiphol! Wie kent het niet? Ik vind het heerlijk om bij de Mac Donalds te staan en naar de opstijgende en landende vliegtuigen te kijken! Dromend dat ik ook ooit een keer met het vliegtuig ga!

Plek 9:
Essen! Ik ben gek op Duitsland dat hebben jullie misschien wel gemerkt? Essen is zo’n 1,5uur a max 2 uur rijden voor ons, en ik ga er altijd graag shoppen! Binnenkort ga ik er ook weer naar toe met mijn ouders en broertje! Kan niet wachten!

Plek 10: 
Zandvoort. Hier ben ik een keer met mijn moeder met de trein geweest, heerlijk even uitwaaien op het strand, of gewoon even slenteren door het dorpje heen.

Plek 11:
De holterberg, misschien dat de meeste dit niet kennen, maar dit is een groot bos heel dicht bij ons huis! Heerlijk even door het bos lopen, en de rust opzoeken!
Edersee
Plek 12:
Voorthuizen, vroeger gingen we er wel eens naar toe voor een paar dagen. De omgeving is erg mooi, dicht bij het bos en de vlaktes! Hele mooie omgeving!

Plek 13:
Scheveningen. Een bijzondere plek, met veel herinneringen. mooie en wat minder mooie. Maar ook de plek waar ik 3 maal Wicked mocht zien!

Plek 14:
Terschelling hoort ook zeker thuis in dit lijstje! Hier ben ik met school een keer op kamp geweest. Ik vond het een prachtig eiland, en heel apart dat er rondom je alleen maar water is!

Plek 15:
Nordhorn! Weer een plaats in Duistland en zo’n 40minuten rijden van ons huis. Heerlijk even boodschappen doen, of bij de DM rond neuzen!

Plek 16:
Een vakantieplek wat ik heel speciaal vond was zeker Denemarken! Een paar jaar terug geweest, en 1 week van te voren geboekt als  verrassing. Het was koud, maar wel leuk om een keer geweest te zijn!

Plek 17:
Wat ik ook een mooie vakantie plek vond is Luxemburg! Zowel het hele land als de hoofdstad! Prachtige kastelen daar! En lekker goedkoop tanken!

Plek 18:
Het natuurgebied bij Lemele in Overijssel. Je hebt daar een soort van Sahara noem ik het maar. Een stuk zand midden in het bos, waar het altijd warm is! Heel mooi daar!

Plek 19:
Ootmarsum, een plek met bijzondere herinneringen naar mijn bassischool tijd. We gingen daar op kamp, en heb daar hele leuk dagen gehad!

Plek 20:
De Efteling hoort hier ook thuis vind ik! Het is als kind zo speciaal om naar de Efteling te gaan! Ik vond het prachtig, en nu nog erg leuk om naar toe te gaan!

Plek 21:
Epe op het Veluwe! Ik heb hier een midweekje gezeten vroeger met mijn moeder, en de rust daar is echt heerlijk! Je hoort niets anders dan de vogels en jezelf!

Plek 22:
Mijn eigen kamer! Hier voel ik me natuurlijk het aller fijnst!

Welke plekken zouden jullie noemen als je zo’n lijstje zou gaan maken? Ik ben daar best benieuwd naar!
Digitale handtekening Carolien de Graaf

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “22 bijzondere bezienswaardigheden

Comments are closed.