2 tips om je lunch mee te nemen naar werk!

lunch bewaar tips

Vind jij het ook altijd zo lastig om een lunch mee te nemen naar je werk? En loop je dan ook nog eens tegen het feit aan dat je niets hebt om je lunch in mee te nemen? Heel herkenbaar! Maar met deze tips die ik je ga geven is dat verleden tijd. Want een lunch hoeft niet saai te zijn, en hoe je het mee neemt ook niet!

Toen ik nog op school zat vond ik het mee nemen van mijn lunch altijd een ramp. Ik had een roze broodbakje maar eenmaal op school aangekomen zat de inhoud van mijn boterham in mijn hele bakje behalve op mijn brood. Dat is verleden tijd met mijn tips. Want je hoeft ook geen saaie boterham met hagelslag mee te nemen naar je werk! Bijvoorbeeld met de items van Mepal!

2 tips om je lunch mee te nemen naar werk!

Tip 1: Een goede lunchbox!
Je kent ze wel, een broodbakje met maar 1 vak waar dan al je brood door gaat zweven. Maar tegenwoordig bestaan er super handige lunchboxen met verschillende vakjes. Zo kun je per vakje je eten verdelen, denk aan wat fruit of groente. En een apart kleiner vak voor je boterham, waar hij perfect inpast en niet in gaat zweven! Een andere tip is om je boterham met hagelslag plaats te laten maken door iets wat wel blijft zitten op je boterham. Denk aan smeerkaas, smeerworst, jam, appelstroop en ga zo nog maar even door.
lunch bewaar tips

Tip 2: Neem iets anders mee naar werk dan brood!
In Nederland wordt tussen de middag veel brood gegeten. Maar je lunch eens omgooien en iets anders eten is een fijne afwisseling. Neem bijvoorbeeld een beker yoghurt met granola. Super voedzaam, beter voor je lichaam en je concentratie na de lunch. Of ga voor een beker met soep. Zeker met de winter op komst is het eten van iets warms heel prettig. Ook hiervoor heb je weer een handige lunch pot, dat is een soort grote beker met schroefdop die je makkelijk meeneemt en die niet gaat lekken. Want dat laatste zitten we natuurlijk niet op te wachten!

Nu ben ik wel benieuwd wat jij eet als lunch? Ga je voor een simpele boterham of kies jij voor iets anders als lunch?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.