19 plekken die ik eens wil bezoeken (in Europa)

outfit koude zomerse dagen

Dit jaar had ik de mogelijkheid om 2 keer op vakantie te gaan, we gingen in het voorjaar al naar Normandië en bezoeken eind september de omgeving van Trier. Maar ik heb natuurlijk nog veel meer op mijn ‘wensen’ lijstje staan. Totaal 19 plekken die ik eens wil bezoeken in Europa, oke, deze 19 staan het hoogste op mijn lijstje want er zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar ik naar toe zou willen. Benieuwd welke plekken?

Ik ben mij er goed van bewust dat dit behoorlijk luxe is, 2 keer per jaar op vakantie had ik een aantal jaar geleden absoluut niet durven dromen. Nu het financiële plaatje het toe laat ga ik dan ook graag 2 keer per jaar. Zowel het voorjaar als het najaar kun je zeer voordelig er even tussen uit en zijn de toeristische trekpleisters een stuk minder druk. Win win situatie dus!

19 plekken in Europa

Europa is groot, heel groot! Daarnaast heeft het ook prachtige plekken die de moeite waard zijn om eens te bewonderen. De 19 plekken die ik eens wil bezoeken zijn niet alleen steden maar ook streken of regio’s. Voor bepaalde steden wil ik een citytrip boeken/samenstellen en in een paar dagen heel gericht naar bijzondere bezienswaardigheden gaan. Eigenlijk precies zoals ik ook een aantal jaren geleden in Krakau heb gedaan. Hieronder mijn 19 plekken die ik ooit wil afvinken.
juno beach

In willekeurige volgorde:
1. Parijs
2. Rome
3. Venetië
4. London
5. Barcelona
6. Wenen
7. Madrid
8. Praag
9. Milaan
10. Athene
11. Lissabon
12. Boedapest
13. Sevilla
14. Napels
15. Dubrovnik en het nationaal park Plitvicemeren
16. Vaticaanstad
17. Vogezen in Frankrijk
18. Pyreneeën
19. Scandinavië (behalve Denemarken want daar ben ik al geweest)

Hoe ik deze 19 plekken wil gaan afvinken?


Goede vraag! Voor een aantal steden wil ik dus een citytrip samenstellen al heb ik dus bijna wel 19 vakanties nodig om deze hele lijst af te kunnen vinken. Nummer 17; Vogezen in Frankrijk, hoop ik eind september al te kunnen afvinken want dan zitten in we in de omgeving van Trier. Niet zo heel gek ver weg van Noord Vogezen. Verder wil ik ook de komende vakantie weer gebruiken om de next holiday te plannen. Eigenlijk zoals we dat in Mei ook gedaan hebben.
Mont saint michel

Voor volgend jaar wil ik wel iets eerder dan eind september op vakantie. De periode mei naar eind september duurt best lang en de zomer maanden zijn dan redelijk frustrerend omdat dan iedereen op vakantie gaat. Oké, luxe probleem i know! Verder wil ik samen met mijn moeder ook nog een korte stedentrip in november of januari plannen. We dachten zelf om dan te gaan vliegen. Maar dat idee moeten we nog even concreet maken.

Heb jij nog leuke of handige tips voor bovenstaande steden/plekken dan hoor ik dat graag. Want tips zijn natuurlijk altijd welkom.

Welke plekken van het bovenstaande lijstje heb jij al bezocht? En waar zou jij nog graag eens naar toe willen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “19 plekken die ik eens wil bezoeken (in Europa)

  1. Ik heb London en Parijs al gezien. Beide super mooie steden. Voelde mij ook echt thuis in Londen overigens. Ik hou van de Engelse cultuur. Iedereen was toen ook zo ontzettend aardig en behulpzaam

Comments are closed.