19 plekken die ik eens wil bezoeken (buiten Europa)

baumwipfelpfad bavarian forest

Ze zeggen wel eens dat je altijd mag dromen en dat dat je ook gemotiveerd houdt om iets te ondernemen of ervoor te werken? Dat is eigenlijk ook zo met deze 19 plekken die ik eens wil bezoeken buiten Europa. Mijn lijst met plekken waar ik in mijn leven allemaal naar toe zou worden is nogal lang maar dat houdt mij gemotiveerd om door te blijven gaan en uit te kijken naar het volgende moment dat ik er eentje mag afvinken! Benieuwd welke 19 plekken er op mijn lijstje staan?

Al sinds mijn 15e droom ik ervan om ooit een reis naar Hawaii te maken en daar oog in oog te staan met de vulkaan die elke dag lava uitspuwt. Zoiets aparts lijkt mij dat, helaas is het mij om financiële redenen niet gelukt om zo’n reis te maken maar wie weet kan dat wel in de toekomst. Daarnaast is mijn blog ook een inspiratie plek voor anderen, misschien heb jij ook weinig geld en droom jij ook om ooit zo’n mooie reis te maken? Misschien zou je wel eens buiten Europa op vakantie willen maar heb je geen idee waar naar toe, dan heb ik hier ook 19 plekken voor jou als inspiratie. Hoe gaaf zou het zijn als wij samen ooit iets van deze lijst af kunnen vinken, terug kunnen kijken op hoe wij dat eens even voor elkaar hebben gekregen? Dat zou toch super tof zijn?

19 plekken buiten Europa

Europa is groot, heel groot! Maar naast Europa zijn er nog zoveel meer plekken die onwijs mooi zijn en daarom staan ze ook op mijn 19 plekken lijstje! Een aantal staan echt al jaren op mijn verlanglijstje om te bezoeken, maar tot nu toe hield altijd het geld mij tegen. Maar waarom niet blijven dromen in de hoop dat die ene droom toch ooit wel uit komt? Voor deze plekken is een citytrip niet echt de oplossing zoals dat binnen europa wel mogelijk is, maar een midweek of week is zeker iets wat tot de mogelijkheden behoort.
Hieronder mijn 19 plekken die ik ooit wil afvinken.
pointe du hoc, normandie

In willekeurige volgorde:
1. New York!
2. Egypte
3. Australië
4. Zuid Afrika
5. Serengeti in Tanzania
6. Madagaskar
7. Alaska
8. Indonesië
9. Himalaya
10. Monument Vally in USA
11. Nepal
12. Moskou
13. De vulkanen van Hawaii
14. Grand Canyon
15. Zanzibar
16. Fuerteventura
17. Lanzarote
18. Madeira
19. Bora bora

Hoe ik deze 19 plekken wil gaan afvinken?

Elke maand geld opzij leggen van mijn salaris! Dat is eigenlijk de enige oplossing om te sparen voor dure uitgaven. De meeste reizen zijn wel iets meer dan 200 euro en voor de meeste kan ik daar ook nog een 0 achter zetten, dus sparen is de enige oplossing. Daarbij probeer ik ook deals in de gaten te houden want er wordt vaak flink gestunt met vakantiereizen waar bijvoorbeeld een hotel en vliegreis in zit. Buiten het hoogseizoen reizen loont ook heel erg en je reis een ruime tijd van te voren plannen en boeken scheelt vaak ook veel geld!

Het is een hele lijst die ik graag zou willen afvinken, maar ze hoeven natuurlijk niet perse op hele korte tijd afgevinkt te worden. De komende maanden en jaren zal ik waarschijnlijk voornamelijk mijn 19 plekken binnen Europa proberen af te vinken. Wie weet komt daar tussen door nog een leuke reizen van bovenstaande plekken?

Heb jij nog leuke of handige tips voor bovenstaande steden/plekken dan hoor ik dat graag. Want tips zijn natuurlijk altijd welkom.

Welke plekken van het bovenstaande lijstje heb jij al bezocht? En waar zou jij nog graag eens naar toe willen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “19 plekken die ik eens wil bezoeken (buiten Europa)

Comments are closed.