11 tips om vooruit te werken voor de blog

webshop natural blooming

Een artikel waar ik misschien op dit moment wel zelf het meeste van kan leren. Namelijk 11 tips om vooruit te werken voor de blog. Vanaf nu geen smoesjes meer, maar gaan met die banaan. Schrijven voor de blog wordt met deze 11 tips een heel stuk makkelijker!

Sinds ik mijn webshop heb, merk ik dat het schrijven voor de blog er heel vaak vooruit geschoven wordt. Schrijven op het laatste moment, dat is een beetje hoe de afgelopen weken er uit zien. Tijd voor rust, vooruit werken en deze 11 tips gaan mij en jou er bij helpen!

Met deze 11 tips ga jij vooruit werken!

Als ik eenmaal aan het schrijven geslagen ben, dan komt het wel. Maar die weg er naar toe is vol uitdagingen, afleidingen en dus tijd om eens naar mijn eigen gedrag te kijken en te kijken hoe het komt dat ik niet vooruit kan werken voor de blog. Want 9 van de 10 keer schiet het er bij in, of wordt ik afgeleid.

Tips die jou en mij gaan helpen!
1. Doorzettingsvermogen
2. Noteer ideeën
3. Maak planning
4. Zoveel mogelijk op 1 dag (minder dagen)
5. Efficiënt indelen (alles in 1x fotograferen)
6. Automatiseer handelingen (automatisch inplannen van artikelen social media)
7. Afwisselen van uitgebreide en korte artikelen
8. Gebruik je foto’s vaker
9. Gebruik een spotify of youtube inspiratie muziekje
10. Werk in een rustige omgeving
11. Geen mobiel of andere afleidings dingen!

Hoe deze tips mij helpen?

Hoe gaan deze 11 tips mij en jou dan helpen? Heel simpel, dat ga ik je even toelichten. Allereerst begint het met doorzettingsvermogen, je moet het écht willen! Mijn ideeën komen vaak in de avond of als ik niet thuis ben. Het is dan belangrijk om je ideeën te noteren zodat je er tijdens een ander tijdstip wel mee aan de slag kunt. Mijn mobiel heb ik praktisch altijd bij mij, dus sla ik mijn ideetjes op in mijn notities op mijn mobiel (leuk weetje, ik schrijf daar ook elke week de Wie is de mol artikelen mee!). Maar wat mij vooral heel goed helpt is het maken van een planning. Op vaste dagen en tijdstippen bezig zijn met schrijven.

Zo heb ik bijvoorbeeld de ochtenden voor het schrijven van artikelen en de middagen voor het inpakken van pakketjes of andere werkzaamheden voor mijn webshop. In die ochtenden probeer ik zoveel mogelijk te doen. Mijn doel is altijd 1 artikel per ochtend te schrijven zodat ik uiteindelijk een week vooruit kan plannen. Maar vaak heb ik tijd over en dan ga ik natuurlijk wel door met schrijven, zo kan het dan ik aan het einde van de week een ochtendje vrij kan plannen. Ook fotografeer ik altijd alles in 1x, dit bespaart uiteindelijk veel tijd die ik weer ergens anders aan kan besteden.

Sinds ik op youtube een inspiratie muziekje op zet, ga ik als een tierelier! Geen idee hoe het precies komt, maar het lukt mij dan echt om op 1 ochtend zeker 4 of 5 artikelen te schrijven. Zie je het al voor je, kom maar op hoor met het vooruit werken! Daarnaast zit ik ook graag op zolder waar het rustig is, geen afleidings dingen aanwezig zijn en ik mijn mobiel uit heb staan.

Gaat het jou ook lukken om vooruit te werken?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.