10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Laatst deelde ik al waarom je juist wel een blog moet beginnen, maar misschien is het goed om ook alle tegens op de noemen! Iedereen heeft tegenwoordig een blog, dus waarom neem jij er ook niet één? Nee, dat is absoluut geen goede reden om een blog te beginnen. Waarom je geen blog moet beginnen, staat hieronder precies beschreven.

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

1. Je hebt eigenlijk geen tijd. Geen tijd over na school, sport of je werk? Begin dan gewoon geen blog, want dat vergt echt heel veel tijd.

2. Je wilt geld verdienen. Nee dat is al helemaal geen goede reden om een blog te beginnen. Het kost erg veel tijd om een grote groep lezers op te bouwen, en je verdient er echt niet gelijk geld mee.

3. Je wilt graag gratis spullen ontvangen. Ook geen goede reden om een blog te beginnen. Daarbij verwachten bedrijven dat je wel iets terug doet voor het ontvangen van die gratis producten. Een artikel schrijven dus op zijn minst.

4. Iedereen een blog heeft. Je moet niet beginnen met een blog omdat al je vriendinnen ook een blog hebben. Het moet jou passie en interesse zijn. Niet omdat iedereen het al doet.

5. Als je geen geduld hebt. Bij het bloggen zal je onwijs veel geduld moeten hebben. De bezoekersaantallen komen bijvoorbeeld niet uit de lucht vallen.
blog plekje

6. Als je niet weet wat een blog is.. Spreekt voor zich toch?

7. Je geen inspiratie hebt. Begin niet als je niet weet waarover je wilt schrijven.

8. Je geen doel hebt. Wat wil je bereiken met je blog? Punt 2 of 3? Stop dan gelijk. Een doel is iets wat je wilt bereiken met dat wat je schrijft. Niet met wat je kunt ontvangen.

9. Als social media niets voor jou is. Tegenwoordig kan een blog niet zonder social media hoor! Waar moet je anders bereik vandaan halen?

10. Je bang bent voor kritiek. Ja er zullen namelijk altijd mensen zijn die iets aan te merken hebben op je artikelen. Daar moet je tegen kunnen. Kun je dat niet, moet je er niet aan beginnen.

Maar desondanks al deze negatieve punten, wil ik wel zeggen dat bloggen hartstikke leuk is hoor. Alleen je moet er niet aan beginnen als je er niet voor 100% achter staat, en weet wat je wilt. Het vergt erg veel tijd, en voor je het weet zit je meer achter je laptop dan dat je met vriendinnen afspreekt. Denk er heel erg goed over na voordat je begint met een blog.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.