10 redenen om een blog te beginnen

blog plekje

Ben je dol op schrijven, of wil je graag je mening delen? Begin een blog! Ik geef je 10 redenen om een blog te beginnen, vandaag nog. Want zo makkelijk kan het zijn. Benieuwd waarom je nou echt een blog moet beginnen? En of het wel echt iets voor jou is, dat bloggen? 

Natuurlijk is schrijven heel erg leuk. Althans het kan voor sommige heel erg leuk zijn. Vind je het eigenlijk niets, maar deel je wel graag je mening? Ook dat kan een reden zijn om gewoon een blog te beginnen. Je hoeft niet perfect te zijn, want dat is niemand, maar doen wat jij het liefste doet.

10 redenen om een blog te beginnen

1. Je wilt graag je ei kwijt. Voel je dat je iets kwijt wilt, maar je weet niet hoe? Het beginnen van een blog was ook niet mijn eerste idee. Wel wilde ik heel graag mijn gedachten verzetten, en van mij afschrijven. Dus begon ik een blog, en kijk nu eens!

2. Gewoon omdat het leuk is. Het is eigenlijk heel erg leuk om een blog te hebben. Je kunt schrijven waarover jij wilt!

3. Je bent je eigen baas. Zoals ik hierboven bij het 2e puntje al zei, je kunt schrijven waarover jij wilt. Je bent je eigen baas, want het is jou stukje internet. Niemand die je op de vingers tikt en zegt dat je dat niet mag schrijven.

4. Je maakt kennis met een heleboel bloggers. Het is erg leuk om nieuwe bloggers te ontmoeten via het internet. En wie weet bloeien er wel hele mooie vriendschappen op. Zo ben ik onwijs blij dat ik Madeleine, Jora, Demi en Marleen in het echt het ontmoet. Onwijs lieve bloggers zijn dat!
mediakit maken

5. Je leert er ook heel veel mee. Zo leer je hoe je kwalitatief goede artikelen kunt schrijven, hoe je je artikelen vindbaar maakt, maar ook hoe je contact leert leggen met anderen.

6. Het gewoon een hele leuke hobby is.

7. Jezelf van een andere kant kan laten zien. Want mensen komen altijd achter verborgen talenten.

8. Je kunt volledig jezelf zijn.

9. Je dol bent op foto’s maken en graag wilt dat die gezien worden. Met een blog krijgt natuurlijk elke bezoeker je foto’s te zien!

10. Of wat dacht van je; Je goede ideeën die eigenlijk iedereen zou moeten horen!

Zomaar even 10 redenen waarom je een blog zou moeten beginnen. Heb jij een blog, en waarom ben jij begonnen met een blog? Laat het weten in de reacties, en inspireer elkaar. Wie weet start er morgen wel iemand een blog, vanwege jou reactie!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.