10 makkelijke recepten voor de BBQ!

10 makkelijke recepten voor de BBQ

Het is buiten bloedheet en je hebt zin om vanavond een BBQ te organiseren. Maar wat moet er allemaal gekocht en klaargemaakt worden? Ik geef je 10 makkelijke recepten die je altijd op tafel kunt zetten tijdens een BBQ! Wel zo makkelijk als je niet te lang in de keuken moet staan.

Als het warm is wil je niet lang in de keuken staan. Daarom heb ik 10 makkelijke en snelle recepten voor de BBQ zodat je niet al te lang bezig bent met verzinnen wat er op tafel moet komen.

Recepten voor de BBQ

Er zijn uiteraard een paar recepten die bij een BBQ niet kunnen ontbreken. Stokbrood, kruidenboter, en de nodige sausjes voor de gerechten! Kies jij voor de onderstaande lijst of varieer je nog meer door bijvoorbeeld Turkse pizza te maken op de BBQ, of ga je voor het maken van je eigen brood? Op de BBQ kun je eindeloos variëren, het is nooit saai!

De 10 makkelijke recepten voor de BBQ die je makkelijk en snel op tafel kunt zetten:
1. Een simpele salsa
2. Salade van komkommer
3. Kipspiesjes
4. Zelfgemaakte pindasaus
5. Breekbrood of maak een pizza breekbrood!
6. Gepofte aardappelen
7. Smores voor na de BBQ (als toetje!)
8. Focaccia met tomaat & mozzerella
9. Spareribs
10. Sate spiezen

Er zijn natuurlijk nog talloze recepten die je er bij kunt serveren. Deze 10 makkelijke recepten zijn snel en makkelijk en een mooie aanvulling op de vlees en groente die je op de BBQ legt. Zelf ben ik groot fan van de simpele salsa en smores! Uiteraard wel met iets lekkers te drinken op tafel.

Als het zo warm is wil niet te lang in de keuken staan en lekker buiten genieten van het weer. Een BBQ is dan ideaal. En wil je het nog makkelijker maken? Vraag dan iedereen die komt eten een gerecht mee te nemen (vlees of groenten), zo heb je nog minder werk en de tafel toch vol met eten!

Wat eet jij het liefste op de BBQ?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “10 makkelijke recepten voor de BBQ!

Comments are closed.